Zwangerschap, bevalling en homeopathieHomeopathie is een natuurlijke en effectieve geneeswijze. Met een zo minimaal en zo mild mogelijke prikkel, het homeopathisch medicijn, wordt de weerstand dusdanig gestimuleerd dat de zwangere, de moeder of de baby de klachten weer te boven komt. Homeopathische medicijnen hebben geen bijwerkingen en zijn op geen enkele wijze schadelijk. Bij uitstek een geneeswijze voor de zwangerschap en het pasgeboren kind.

Vaak is een hele familie bij mij in de praktijk en word ik geconsulteerd voor klachten in de zwangerschap, gedurende en na de bevalling. In de zwangerschap kiest de moeder voor een behandeling die haar eigen afweersysteem ondersteunt en bovendien geen (schadelijke) bijwerkingen heeft op het kind in haar baarmoeder. Homeopathische medicijnen kunnen ook probleemloos genomen worden gedurende de borstvoeding.

Klachten in de zwangerschap leveren vaak homeopathisch waardevolle symptomen en informatie op. Een zog. ‘constitutiebehandeling’ gedurende de zwangerschap heeft daarmee ook positieve effecten op aandoeningen die al voor de zwangerschap bestonden.

In urgente situaties zoals b.v. een bevalling kunnen homeopathische medicijnen heel snel werken, meestal even snel en soms nog sneller dan reguliere medicijnen.Regelmatig bespreken ouders met mij hoe zij tegen ziekte en gezondheid van hun (toekomstige) kind aankijken en over eventuele familiaire belastingen. Zij raadplegen mij over vaccinaties, kinderziektes en reizen met kleine kinderen (in de tropen).