Informatie over vaccinatiesSommige ouders hebben twijfels over het standaard vaccinatieprogramma van het consultatiebureau maar voelen er ook niet voor om helemaal niet te vaccineren.

Om ouders te helpen een overwogen keuze te maken heb ik een beslisboom ontwikkeld. Aan de hand van concrete criteria kunnen ouders met vele tussenstappen een keuze maken die exact bij hun wensen en overtuiging aansluit. Tussenstappen zijn het vaccineren op latere leeftijd, per keer minder vaccinaties tegelijk geven en/of een aantal inentingen helemaal achterwege laten. Verder houd ik in mijn advies rekening met familiaire klachten en reacties op eventuele eerdere vaccinaties.

Voor meer informatie en het stellen van concrete vragen t.a.v. uw kind kunt u een afspraak maken. Ik bespreek met u de voors en tegens van wel of niet vaccineren, welke functie kinderziektes hebben bij het opbouwen van het immuunsysteem en hoe een begeleiding met homeopathie eruit ziet.

Homeopathische behandeling bij klachten na vaccinatie

Sommige kinderen krijgen weken of enkele maanden na een vaccinatie klachten of worden ernstig ziek. Dit kan gaan van een chronische verkoudheid, telkens terugkerende oorontsteking of een verstoring van het slaapritme tot een terugval in ontwikkeling of zelfs tot gedragsveranderingen. Ouders zeggen b.v. dat zij een gezond kind hadden dat echter sinds de vaccinaties kwakkelt; in ernstige gevallen vertellen de ouders dat het ‘een ander kind’ is geworden.

Een homeopathische behandeling kan de klachten vaak verhelpen en de vaccinatie ontstoren. De exacte aanpak bespreek ik met de ouders in een uitgebreid consult.