Mijn achtergrond en ervaringEven voorstellen

Sinds 1997 heb ik een zelfstandige praktijk voor Homeopathie. Daarnaast heb ik voor Homeopaten zonder Grenzen 12 jaar artsen, verpleegkundigen en ‘community health workers’ opgeleid in Uganda, Benin en Gambia; in Nederland geef ik les aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Zwolle. Verder ben ik stagebegeleider voor homeopaten in opleiding.

Vóór mijn 5-jarige opleiding tot klassiek homeopaat heb ik een universitaire studie economie en bedrijfskunde gevolgd (MBA). Na mijn studie heb ik een managementfunctie in het bedrijfsleven bekleed en als gedelegeerde voor het Internationale Rode Kruis (ICRC) grootschalige noodhulpoperaties gecoördineerd in Afrika, Libanon en Oost-Europa. Voor het Nederlandse Rode Kruis was ik verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van projecten in de gezondheidszorg in diverse ontwikkelingslanden.

Daarnaast heb ik bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) een 3-jarig programma gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei.

In mijn praktijk combineer ik mijn homeopathische kennis met mijn ervaring op eerdere werkterreinen. Dit is terug te zien in mijn manier van praktijkvoeren en in de verschillende patiëntengroepen. Ik combineer het ‘kunnen luisteren’ en ‘betrokken zijn’ met een analytische en probleemoplossende benadering.

Ik ben opgegroeid in Zwitserland (tweetalig Nederlands/Duits); ik ben getrouwd en heb een volwassen dochter en zoon.
https://homeopathieamsterdam.nl/Interview.Christine.Zurcher-HM1-2022.pdf

Christine-Zurcher
Photo by: Auke Hamers