Mijn achtergrond en ervaring


Drs. Christine Zürcher Drs. Christine Zürcher


Sinds 1994 jaar heb ik een eigen praktijk voor Homeopathie. Daarnaast ben ik betrokken bij Homeopaten zonder Grenzen (www.hzg.nl), een organisatie die artsen, verpleegkundigen en Ďcommunity health workersí opleidt in o.a. Uganda, Benin, GeorgiŽ en BosniŽ. Verder geef ik les aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en ben ik stagebegeleider voor homeopaten in opleiding.

Vóór mijn 5-jarige opleiding tot klassiek homeopaat heb ik een universitaire studie economie en bedrijfskunde gevolgd (MBA). Na mijn studie heb ik een managementfunctie in het bedrijfsleven bekleed en als gedelegeerde voor het Internationale Rode Kruis (ICRC) grootschalige noodhulpoperaties gecoördineerd in Afrika, Libanon en Oost Europa. Voor het Nederlandse Rode Kruis was ik verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van projecten in de gezondheidszorg in diverse ontwikkelingslanden.
Daarnaast heb ik bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) een 3-jarig programma gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei.

In mijn praktijk combineer ik mijn homeopathische kennis met mijn ervaring op eerdere werkterreinen. Dit is terug te zien in mijn manier van praktijkvoeren en in de verschillende patiëntengroepen. Ik combineer het ‘kunnen luisteren’ en ‘betrokken zijn’ met een analytische en probleemoplossende benadering.

Ik ben opgegroeid in Zwitserland (tweetalig Nederlands/Duits) en heb 2 inmiddels volwassen kinderen.